Training adoptie hond uit Spanje: Chico de Duitse herder

Sinds juni trainen wij bij Bianca met onze Duitse Herder Chico (1,5 jaar oud, herplaatser uit asiel Spanje). Chico trekt enorm aan de lijn, valt vaak uit naar andere honden en soms ook vreemde mensen. In huis was hij wild en onrustig, vroeg continu om aandacht en snapte veel.

Bianca leert ons om op een rustige en positieve manier zijn gedrag te verbeteren. Door zijn aandacht te trekken en vast te houden gaat Chico buiten steeds beter luisteren en raakt hij minder gefixeerd op andere honden. Dankzij de oefeningen van Bianca lukt het binnen al steeds beter om met hem om te gaan op de momenten waarop Chico overprikkeld is en doordraait. Ook reageert hij veel rustiger op de deurbel, sinds wij dit met Bianca bij ons thuis hebben geoefend. 

Wij ervaren Bianca als een fijne hondentrainer. Tijdens haar training straalt zij rust en ervaring uit. Zij luistert goed naar onze behoeftes en haar open houding maakt haar toegankelijk. Bovendien vinden wij het altijd mooi om te zien hoe in haar training haar enorme liefde voor honden doorschijnt.

Dank je wel Bianca.

Wim, Patricia en Chico