We zijn gespecialiseerd in het trainen van werkhonden, zoals Mechelse herder, Duitse herder, Doberman, Retriever, Rottweiler of Labrador.


MeAndMyShadow Team - Bianca
Eigenaar en hoofdtrainer

Bianca Stremmelaar

Eigenaar en hoofdtrainer van MeAndMyShadow hondenschool.

Hondentrainingen doe ik al 12 jaar met mijn eigen Mechelse herders en sinds 3 jaar ook met mijn Golden Retriever. Totaal verschillende rassen zoals je ziet! Elk ras heeft zijn eigen prachtige eigenschappen en dus ook mooie uitdagingen 🙂 

Sinds 2012 ben ik Kynologisch instructeur Gedrag en Gehoorzaamheid; opleiding via Nederlandse vereniging van Hondensporten, erkend door Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. 

Al tien jaar begeleid ik met heel veel passie mensen die tegen uitdagingen aanlopen met hun hond in zowel het normale ‘huishond leven’ als in de hondensport. Dit doe ik middels privé trainingen en groepslessen. Ik ben een gespecialiseerde Mechelse herder trainer en heb veel ervaring met het trainen van andere Belgische herders, Hollandse en Duitse herders en diverse werkhondenrassen.

Naast mijn opleiding Kynologisch instructeur ben ik ook professioneel counsel en coach; gespecialiseerd in Transactionele analyse. Ik train en coach jou als mens zodat jij een zelfverzekerde en volleerde hondengeleider wordt. Door kennisoverdracht en een positieve benadering krijg jij in een steile leercurve praktische handvatten om een zelfverzekerde en krachtige hondeneigenaar te worden. Heel veel mensen zijn jou voorgegaan en zijn inmiddels zelfbewuste en doortastende hondeneigenaren. 

Opleiden vind ik mooi en zinvol, daarom begeleid ik ook stagiaires die een opleiding volgen bij bijvoorbeeld de Martin Gaus academie. Tevens ben ik van plan om een opleidingscentrum op te gaan zetten om mijn methodes en kennis over te dragen aan nieuwe instructeurs.

Al mijn ervaring met het positief trainen van honden en baasjes, lesgeven en opleiden van mensen komt nu samen in MeAndMyShadow hondenschool. Het ontstaan van de naam ligt voor de hand als je een werklijn Mechelse herder hebt: mijn Mechel Noak volgt mij overal! 


MeAndMyShadow Team - Rosanne
Shadow Stagiaire

Rosanne Lowies-Keij

Ik volg op dit moment de opleiding tot kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie. In augustus verwacht ik mijn diploma behaald te hebben. Sinds ik mijn honden heb, Monty (een kleine keeshond) en Whitney (Dobermann) heb ik echt mijn passie gevonden in het trainen met honden.

Toen ik mijn Dobermann kreeg, wilde ik het gelijk goed doen met opvoeden en trainen. Ik ben toen bij een Kringgroep voor Dobermanns terecht gekomen waar ik heel erg veel geleerd heb over honden en speciaal over dit ras. Mijn interesse was gewekt en de keuze snel gemaakt, ik zou de opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen om vooral mijn eigen hond beter te leren begrijpen. Nu ik bijna klaar ben met mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik het ook erg leuk vind om andere mensen meer inzicht te geven in het gedrag van hun hond, daarom haal ik zoveel voldoening uit lesgeven. Je ziet de band tussen hond en eigenaar iedere les sterker worden.

Tijdens mijn opleiding, diverse stages en de trainingen met mijn eigen honden heb ik veel ervaring opgedaan. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Sinds januari 2022 loop ik stage bij Bianca. Zowel met de groepslessen en privélessen heb ik meegekeken. De groepslessen geef ik samen met Bianca zodat ik veel kan oefenen en mijn stage opdrachten kan uitvoeren. Na de les evalueren wij hoe de les is verlopen en natuurlijk trainen wij ook met onze eigen honden.


Menno Booij - trainer bij MeAndMyShadow
Shadow Stagiaire

Menno Booij

Ik volg de opleiding kynologisch instructeur bij de Martin Gaus academie en loop ik stage bij Bianca. Zij is een ervaren Mechelse herder trainer en van haar leer ik veel vaktechnische kennis en interessante trainingsmethodes.

Mijn hele leven lang, en dat is al best een paar jaar, ben ik opgegroeid met verschillende soorten honden. Ik heb gezien dat over de jaren heen de benadering en opvattingen van honden steeds veranderen en daarmee ook de opleidingen en trainingsmethoden.

Ik train graag met mijn eigen eigenzinnige herder kruising: Hollandse herder x Mechelse herder genaamd Bes. Zij is een emmer vol karakter. Ik heb haar al vanaf 8 weken oud en het ontzettend leuk om te zien hoe ver ze al gekomen is.


MeAndMyShadow Team - Eliska
Tech Shadow

Eliska Went

Ik hou van alles rond software, innovatie en marketing en ik adviseer vaak aan  technologische start-ups hoe ze moeten groeien. Af en toe word ik erg enthousiast over een idee met een groot potentieel en neem ik al mijn tijd om het op te bouwen. 

Met de COVID-pandemie kreeg ik een hond als verjaardagscadeau van mijn kinderen die nu grote lol hebben om mij te zien worstelen met de hondenopvoeding. Het is geen hond, het is een Belgische Malinois met een enorm karakter, Miss Meggy. En terwijl ze groeide, probeerde ik haar opvoeden en haar gedrag te corrigeren op manieren die niet effectief zijn geweest. Ik kon haar gekke dingen leren en we hebben plezier samen, maar hoewel ik  de software handleidingen kan lezen en begrijpen, ik kon geen goede handleiding vinden voor de Mechelse Herder, ik had gewoon een hulp nodig. Die kreeg ik van verschillende specialisten en half jaar geleden kreeg ik ook een tip om HSV in Amsterdam te bezoeken. Daar had ik Bianca ontmoet, die weet heel goed hoe ze met pittige honden om moet gaan  als Mechelse herder trainer. Sindsdien leert ze me hoe ik Meggy onder appel kan krijgen en het werkt! 

Tegelijk stond Bianca op de punt om website op te zetten en dat is wat ik kan, en met veel plezier ben ik ‘Tech Shadow’ geworden van de hondenschool MeAndMyShadow. We zijn klein maar enthousiast team die helpt de honden en hun baasjes in regio Amsterdam met actieve en positieve training sessies.


Contact

Bianca Stremmelaar
MeAndMyShadow
Hondenschool Amsterdam
onderdeel van HSV de Oeverlanden

Hanbalstraat 1
1062XK Amsterdam

Plan bezoek op onze locatie

Openingstijden

Trainingslocatie
Maandag:   18:00 – 21:00
Donderdag:   9:00 – 21:00
Zondag:   9:00 – 18:00

Privé trainingen in Spaarnwoude of consult aan huis
Maandag:   14:00 – 18:00
Dinsdag:   14:00 – 18:00
Woensdag:   14:00 – 18:00
Vrijdag:   9:00 – 13:00
Zaterdag:   15:00 – 18:00
Stel je vraag

We antwoorden alle vragen zo snel mogelijk