Handige hondentraining tipsWat neem je mee naar de training?

 • Je hond 🙂
 • Halsband en riem
 • Veel beloningssnoepjes/worst
 • Een veilig speeltje: een bal met een touw of een dummy of bijtrolletje zodat je samen kunt spelen
 • Jas/bodywarmer met grote zakken of een heuptasje voor het voer en speeltje
 • Water hebben wij op de club, maar altijd handig om een flesje en drinkbakje mee te nemen
 • Halsband of tuig (zie hieronder tips)

Je kan alle nodige spullen bij ons kopen, kijk alvast wat we bieden – click hier

Lees andere handige hondentraining tips voor een snel resultaat hier onder.

TopWelke halsband of welk tuig neem ik?

Veel mensen vragen mij wat het beste tuig of halsband is. Ik vind dat het niet uitmaakt wat je gebruikt, als het maar veilig is en werkt voor jouw doel.

Voor een angstige rescue hond is een anti-ontsnappingstuig heel nuttig. Voor een hond die al netjes aan de riem loopt en niet uitvalt of trekt kun je gewoon een halsband naar keuze nemen.

Ik heb geen voorkeur als het maar helpt met het doel wat je hebt. Soms is een gentle leader (bandje om de snuit) handig want dat kan werken tegen trekken en/of fixeren. Ik zou deze wel samen met een halsband en een koppelriem gebruiken, want uit alleen een gentle leader kunnen honden ontsnappen: een gekke draai en ze zijn eruit.

Daarnaast is het belangrijk om de gentle leader niet naar je toe te trekken als de hond voor loopt, want een nekhernia ligt op dan de loer. Dus veiligheid voor je hond, jezelf en de omgeving staat bij mij voorop.

Voor speuren zijn er weer andere tuigjes waarbij de hond meer met de neus op de grond gaat en ze minder last hebben van de tegendruk die jij geeft tijdens speuren. Jut- of trektuigen worden voor bijvoorbeeld pakwerk gebruikt, met een handvat op het tuig kun je hond enthousiast maken en hoger in energie zetten. Dat wil je natuurlijk niet als je gewoon een poep en plas rondje in de buurt loopt. Jut- of trektuigen gebruik je voor een bepaald doel en dat is niet rustig naast lopen.

Als je hulp nodig hebt bij het uitzoeken of gebruiken van de verschillende hulpmiddelen laat het mij weten!

  Top  Bench of geen bench?

  Ik krijg veel vragen over de nut en noodzaak van een bench. Als ik naar mijzelf kijk vind ik het heel prettig na een dag hard werken of een ontspannen leuke dag, heerlijk om in mijn eigen bed te kruipen. Even geen prikkels. Mensen slapen ongeveer 7 tot 8 uur en honden tussen de 12-14 uur. Als ik na mijn dag hard werken ook de hele avond en deel van de nacht moet ‘aan staan’ dan houd ik dat niet lang vol. Dat geldt ook voor je hond. Een eigen plek waar rust is en waar hij niet gestoord wordt is heel belangrijk voor de mentale gezondheid van je hond. Een bench kan daar heel goed bij helpen. Train het op een leuke manier: altijd iets lekkers in de bench en een fijn dekentje en binnen no-time is jouw hond verzot op zijn plekje. Het geeft jou rust en ruimte om andere dingen te doen zonder dat je wordt afgeleid. Plaats de bench op een veilige plek; in een rustige hoek van de kamer. Op deze wijze heeft hij aan de achterkant en een zijkant van de bench geen prikkels (want muur). 

  Je hoeft niet op eieren te lopen of te fluisteren, honden wennen heel snel aan de normale geluidsprikkels in huis. De bench hoeft ook niet mega groot te zijn, als ze kunnen liggen, zitten en omdraaien is het voldoende. Ik zelf heb een grote mechelse herder en voor hem heb ik de allergrootste bench genomen, maar als ik op vakantie in Frankrijk ga neem ik altijd een kleinere mee en die vindt hij net zo fijn. 

  Top  Wanneer weet je of de hond de oefening kent?

  Hondentraining tips

  Een hond kent de oefening en het commando als jij hem 5 keer laat uitvoeren en hij hem 4x goed doet. Hij mag 1 foutje maken maar niet bij de eerste of laatste uitvoering. Dan weet je dat hij hem heeft opgeslagen.  Openingstijden

  Trainingslocatie – Handbalstraat 1, Amsterdam
  MeAndMyShadow bij HSV de Oeverlanden
  Maandag:   18:00 – 21:00
  Donderdag:   9:00 – 21:00
  Zondag:   9:00 – 18:00

  Plan bezoek op onze trainingslocatie

  Privé trainingen in Spaarnwoude of consult aan huis
  Maandag:   14:00 – 17:00
  Dinsdag:   14:00 – 18:00
  Woensdag:   14:00 – 18:00
  Vrijdag:   9:00 – 13:00
  Zaterdag:   15:00 – 18:00  Heb je iets aan deze hondentraining tips? Schrijf je in voor onze updates:

   Top